5 minuten spelletjes

15.jpg
Een set met keuzes voor verschillende 5 minuten spelletjes waaruit de leerlingen kunnen kiezen.
– Om het bestand te downloaden klik hier

Uitleg
– Het museumspel
Een bewaker gaat op de gang en de standbeelden gaan klaar staan in de klas. Als de bewaker binnenkomt gaat hij rond lopen en kijken welke standbeelden bewegen, deze leerlingen moeten gaan zitten.
– Alle kikkers in de vijver (speellokaal)
De leerkracht legt matten neer en de muziek gaat aan, de leerlingen bewegen als vijvers in het water. Als de muziek uit gaat, moeten ze op een mat gaan staan. Steeds haalt de leerkracht een mat weg en de leerlingen zullen elkaar dus moeten gaan helpen om op de mat te komen en te blijven.
– Papegaaien
Een leerling bedenkt een woord een fluistert dit in het oor van de buurman/vrouw, zo gaat het woord de groep door. De laatste mag het hardop zeggen en dan kijken of het woord helemaal is door gekomen.
– Groepsfoto
Een leerling is de fotograaf, de andere leerlingen gaan voor de klas staan en nemen een pose aan. De fotograaf gaat naar de gang en één leerling verstopt zich. Kan de fotograaf raden wie?
– Wafwaf
Een leerling zit als ‘hond’ met de ogen dicht in de kring en de andere leerlingen proberen zijn ‘speelgoed’ te stelen. De leerkracht wijst een leerling aan en deze probeert zo stil mogelijk het speelgoed te stelen, als de hond iemand hoort roept hij wafwaf en wijst hij naar de kant waar het geluid vandaan komt, is het de goede kant moet de dief weer gaan zitten.
– Tellen
De leerlingen moeten samen tot 20 tellen MAAR het getal mag maar één keer worden genoemd. Zeggen twee kinderen het getal? Opnieuw
– Alle vogels vliegen
De leerkracht noemt een feit over het thema (bij boerderij bijvoorbeeld een koe legt eieren) als het waar is gaan de leerlingen vliegen als een vogel, is het fout blijven ze zitten.
– De wereld op zijn kop
De leerkracht (of een andere leerling) doe voor de klas bewegingen en de andere leerlingen doen precies het tegen over gesteld (dus bijvoorbeeld zitten op je stoel > staan)

%d bloggers liken dit: