Pasen

Thema materiaal:
– Rekenen
– Taal
– Overig

—————————————————————————————————————————
Splitsen
00.jpgDoel: De leerlingen krijgen allemaal het grote blad (stop ze in insteekhoezen zodat kinderen ze kunnen gebruiken als wisbordjes) en zitten in kleine groepjes. Een trekt een kaart een leest het getal voor, dit zijn het aantal eieren in de mand. De kinderen verdelen de eieren over de kinderen (hoe mogen ze zelf weten) door ze in de krans te schrijven. Ze controleren elkaars antwoord.
– Om het splitsen te downloaden klik hier

Rol en kleur
00.jpg
Doel: De leerlingen krijgen allemaal een eigen blad en samen een dobbelsteen, ze gooien om de beurt met de dobbelstenen. Als je een getal gooit wat op de kaart staat, mag je het ei inkleuren. Wie als eerst al zijn eieren gekleurd heeft, wint.
Let op: Deze activiteit komt in 2 niveaus
– Om het spel rol en kleur te downloaden klik hier

Paassommen
00.jpgDoel: De leerlingen zitten in kleine groepjes, één leest de som voor. Als je het antwoord weet druk je op de bel, is het antwoord goed? Mag je de kaart houden. Wie aan het einde de meeste kaarten heeft, wint.
– Om de paassommen te downloaden klik hier

Rol een paashaas
00
Doel: 
De leerlingen krijgen een speelkaart en alle losse onderdelen van een paashaas. Ze gooien met een dobbelsteen en tellen het aantal ogen, dit aantal koppelen ze aan een deel van het gezicht. Wie als eerste het gezicht compleet heeft, wint.
– Om het spel rol een paashaas te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Schrijf een (paas)verhaal
00
Doel: De leerlingen schrijven een verhaal als vervolg op de zin die bovenaan staat. Als de leerlingen klaar zijn met schrijven, knippen ze de oren uit en plakken deze bovenaan de achterkant van het schrijfblad. Zo lijkt het alsof het konijn ook echt oren heeft.
Let op: Dit bestand komt als PowerPoint, de tekst bovenaan de pagina is daarom zelf aan te passen.
– Om het bestand te downloaden klik hier

au of ou kransen
00.jpg
Doel: De leerlingen pakken een chocolade ei en het lezen het woord voor, de andere kinderen in het groep moeten aangeven met welke au/ou of ij/ei het woord geschreven is. De leerlingen leggen het chocolade ei op de juiste paaskrans.
– Om de au/ou kransen te downloaden klik hier

Woordzoeker
000.jpg
Doel: Laat de leerlingen de themawoorden in het zoekveld vinden en aankruisen.
– Om de Pasen woordzoeker te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Kleikaarten
00.jpgDoel: De leerlingen voeren de opdrachten op de kaarten uit met klei.
– Om de kleikaarten te downloaden klik hier