Schrijven

Schrijfletters 000
Doel:
De leerlingen beginnen bij de auto en trekken de letter over, laat de leerlingen verschillende kleuren gebruiken om zo een regenboogletter te laten ontstaan.
– Om de schrijfletters te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Kraak de code 7
Doel: De leerlingen gebruiken het zoekveld om de plaatjes van het schrijfveld om te zetten in letters. Uiteindelijk ontstaat er een kort verhaaltje.
– Om Kraak de code te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Puzzeldictee 0
Doel: De leerlingen hebben elk een schrijfblad en de leerkracht zet het dictee op het bord. Bij elk woord gaan de leerlingen aan de puzzel met de letters op het bord, als het antwoord weten mogen ze het zeggen. Vervolgens schrijven alle leerlingen het juiste woord in de vakjes.
– Om het schrijfblad te downloaden klik hier en voor het dictee klik hier

—————————————————————————————————————————

Scrabble 1
Doel: De kinderen spelen het spel in tweetallen. Om de beurt mogen ze een woord in de kaart aanvullen (de woorden moeten aan elkaar vast zitten zoals bij het originele spel maar ze mogen de woorden wel helemaal zelf bedenken). Eventueel kunnen ze ook de score van hun woorden optellen.
– Om de activiteit te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Rol en schrijf 
9
Doel: De leerling dobbelt met een dobbelsteen en telt het aantal ogen. De leerlingen benoemt één plaatje van de bijbehorende rij en schrijft op het lege blad het woord op. Dit kan overigens ook op bijvoorbeeld een wisbordje op een leeg blaadje.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Samengestelde woorden11
Doel: De leerlingen krijgen allemaal een schrijfblad. Vervolgens laat de leerkracht de woorden om de beurt op het digibord zien. De kinderen schrijven eerst het woord op en maken er vervolgens een samengesteld woord van. Aan het einde kunnen de woorden in de klas worden besproken en schrijft de leerkracht ze op, op het bord.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier en voor het bijbehorende schrijfblad klik hier

—————————————————————————————————————————

Blokletters oefenen
000.jpg
Doel: De leerlingen hebben allemaal een eigen wisbordje (gelamineerd of in een insteekhoes) en om de beurt trekken ze een letter. Ze schrijven de letter op binnen de lijntjes zoals staat voorgeschreven. De leerlingen controleren bij elkaar of het goed is geschreven.
– Om de oefenkaarten voor blokletters te downloaden klik hier en voor de bijpassende wisbordjes klik hier

—————————————————————————————————————————