Soc-Emo

Introductie vlaggenlijn 1 (2)
Doel:
Alle leerlingen krijgen een vlag en vullen de informatie over zichzelf in. Het mag met tekst maar tekeningen mogen ook. Uiteindelijk kan er een grote vlaggenlijn van gemaakt worden en deze kun je ophangen in de klas.
– Om de introductie vlaggenlijn te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Ga staan als… 1 (2)
Doel: De leerkracht lees de stelling voor, de kinderen gaan staan als het voor hun van toepassing is. Daarna kunnen eventueel 1-2 kinderen per vraag iets vertellen over dit onderwerp.
– Om gaan staan als… te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Fantasie opdracht – stimuleren fouten maken32Doel: De leerlingen hebben allemaal een tekenblad, de leerkracht kan de les goed openen door een prentenboek voor te lezen over perfectionisme. De leerlingen gaan vervolgens aan de slag om de ‘fouten’ zelf om te zetten in kunstwerken, de leerlingen zien op deze manier dat fouten ook heel goed hersteld kunnen worden iets moois.
– Om deze fantasie opdracht te downloaden klik hier

————————————————————————————————————————

Posters structuur in het denkproces – Naar het idee van Meichenbaum
16
Doel: De leerkracht hangt de posters op een zichtbare plek in de klas. De posters bieden de leerlingen meer structuur in het denkproces en geven houvast in welke volgorde de kinderen aan het werk gaan.
– Om de posters te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Alle materialen op deze website zijn door mij zelf ontworpen en uitgewerkt, zowel het materiaal als de prenten zelf. Alle rechten zijn voorbehouden en niets op deze pagina mag worden aangepast of hergebruikt voor eigen materialen.