Thuiswerken

Op deze pagina vindt je allemaal materialen en activiteiten die je kan gebruiken tijdens het thuisonderwijs.

—————————————————————————————————————————
Betaald

Letterbord 

Doel: Dit bestand bevat 44 dia’s vol met woordrijtjes. Klik op de letter en vervolgens volgen rijtje die de kinderen allemaal kunnen lezen. In het groen staan ook rijtjes om te oefenen met mmkmm woorden.
– Het letterbord is hier te bestellen

Thuiswerkdia’s 
Doel: Deze bundel bevat 6 interactieve PowerPoints waarmee de kinderen thuis kunnen oefenen met doelen van groep 3.
– De bundel is hier te bestellen

Bundel tot 100 – Extra uitdaging rekenen

Doel: Deze bundel (in het thema Noordpool) bevat in totaal 12 activiteiten waarbij de kinderen oefenen met de getalrij tot 100 en beginnende sommen tot 100.
– De bundel is hier te bestellen

—————————————————————————————————————————
Gratis te downloaden – Taal

Flitskaartjes 

Doel: Print de kaartjes uit en laat ze voor de camera zien. De kinderen benoemen de letter en de lettersoort (korte klank, lange klank etc.).
– Om de kaartjes te downloaden klik hier

Vul de zin aan

Doel: Lees de zin voor en benoem welke letter in het woord moet zitten. Laat de kinderen het juiste woord zelf bedenken en op een wisbordje opschrijven. Ze kunnen het wisbordje vervolgens via de camera laten zien.
– Om het zinnenblad te downloaden klik hier

Maak het woord

Doel:
Benoem de letters en laat de kinderen ze opschrijven op een wisbordje. Vervolgens moeten de kinderen de letters in de goede volgorde puzzelen zodat er een kloppend woord komt. Ze schrijven het goede woord op en laten het zien via de webcam.
– Om het woordenblad te downloaden klik hier

Sneeuwballengooien

Doel:
De kinderen in de dia zijn sneeuwballen aan het gooien maar er valt er precies één op de tweetekenklank in het midden! De kinderen thuis gaan bedenken welke tweetekenklank in het midden kan staan, bij een aantal woorden zijn er ook meerdere mogelijkheden!
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Lees en teken (Kern 7, maan en zonversie)

Doel: 
Laat de dia aan de kinderen zien, ze lezen de zin en tekenen het na op een wisbordje. Vervolgens laten de kinderen het wisbordje voor de camera zien.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Kleurendobbelsteen (kern 7+8, maan- en zonversie)

Doel: Laat de dia aan de kinderen zien, rol met een kleurendobbelsteen en laat de kinderen stop zeggen zodat je kan rollen. Vervolgens lezen de kinderen het rijtje die bij de kleur hoort hard op.
– Om kern 7 te downloaden klik hier en voor kern 8 klik hier

—————————————————————————————————————————

Gratis te downloaden – Rekenen

Flitskaarten verliefde harten

Doel:
Knip de kaartjes uit en hussel ze door elkaar. Laat een kaartje via de webcam zien en laat de kinderen het bijbehorende verliefde hart benoemen of op een wisbordje schrijven.
– Om de flitskaartjes te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Alle materialen op deze website zijn door mij zelf ontworpen en uitgewerkt, zowel het materiaal als de prenten zelf. Alle rechten zijn voorbehouden en niets op deze pagina mag worden aangepast of hergebruikt voor eigen materialen.

%d bloggers liken dit: