Tuinieren

Thema materiaal:
– Rekenen
– Taal
– Overig

—————————————————————————————————————————

Splitsen
00.jpg
Doel: De leerlingen krijgen allemaal het grote blad (stop ze in insteekhoezen zodat kinderen ze kunnen gebruiken als wisbordjes) en zitten in kleine groepjes. Een trekt een kaart een leest het getal voor, dit zijn het aantal tomatenin de mand. De kinderen verdelen de tomaten over de kistjes (hoe mogen ze zelf weten) door ze onder de kist te splitsen. Ze controleren elkaars antwoord.
– Om het splitsen te downloaden klik hier

Rekenraadsels
00.jpg
Doel: De leerlingen zitten in een groep en om de beurt lezen ze een raadsel voor. Gebruik eventueel een receptiebel zodat de kinderen kunnen bellen als ze het weten. De leerling die als eerst het goede antwoord weet, mag de kaart houden.
– Om de rekenraadsels te downloaden klik hier

Roll en dice
00
Doel: De leerlingen rollen met een dobbelsteen (of dobbelstenen), tellen het aantal ogen en dekken het matchende getal af. Wie als eerste de bloempot helemaal heeft afgedekt, wint. Deze activiteit komt in twee verschillende niveau’s.
– Om roll en dice te downloaden klik hier

Bladsommen
00
Doel: De leerkracht hangt buiten alle getallen op die voorkomen op de formulieren (let op: niet de getallen in de rode bladeren). De kinderen krijgen in tweetallen een blad met bladsommen (niet de versie met rode bladeren!) en vullen de getallen aan. Vervolgens gaan ze buiten opzoek naar alle getallen, ze kleuren de bladeren van de getallen die ze vinden. Het is de bedoeling dat de leerlingen ontdekken welke getallen niet buiten hangen.
– Om de activiteit met bladsommen te downloaden klik hier

Kikkersprongen

00
Doel: In de tuinvijver wonen kikkers op lelybladeren. De leerkracht plakt alle bladeren op de grond en verdeelt de kinderen in 4 groepjes. De leerkracht noemt een som en de leerlingen springen als kikker naar het juiste lelyblad.
– Om de activiteit met kikkersprong te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Woordkaarten
00.jpg
Doel: De woordkaarten zijn te gebruiken bij het aanbieden van de woorden, het testen van de woordenschat of om op te hangen boven de thematafel.
– Om de woordkaarten te downloaden klik hier

Wie is het?
00Doel: Knip de kleine kaartjes uit en maak ze in de borden van het bekende Wie is het spel. De leerlingen gebruiken de grote woordkaarten als keuzekaarten.
– Om het wie is het spel te downloaden klik hier

Blad dictee (E3)
00.jpgDoel: Alle leerlingen krijgen een groot blad. Om de beurt mogen de leerlingen een blad omdraaien en oplezen, alle kinderen schrijven het woord op het blad op. Aan het eind kijken de kinderen de woorden samen na. Dit dictee bevat woorden om te oefenen voor CITO Spelling E3.
– Om het blad dictee te downloaden klik hier

Woordzoeker
00
Doel: Laat de leerlingen de themawoorden in het zoekveld vinden en aankruisen.
– Om de woordzoeker te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Grote prenten 
00

Doel: Deze uitvergrote prenten kunnen gebruikt worden boven de thematafel of als prentenslinger bij het thema.
– Om de prentenslinger te downloaden klik hier

Werkboekje bloemen
00
Doel: De leerlingen kunnen de opdrachten zelfstandig maken als ze klaar zijn met werken of als weektaak opdracht.
– Om het werkboekje bloemen te downloaden klik hier