Bouwen

Thema materiaal:
– Rekenen
– Taal
– Overig

—————————————————————————————————————————

Maak het 10 `1Doel: De leerlingen hebben allemaal een werkblad en de leerkracht ze de presentatie op het bord. De leerlingen tellen het aantal bollen in het 10 kader en vullen dit als eerste getal in. Vervolgens maken ze de som compleet door het missende getal in te vullen waardoor de som samen 10 maakt.
– Om het werkblad te downloaden klik hier en voor de presentatie klik hier

Vul je wagen 4
Doel: De leerlingen hebben allemaal hun eigen wagen en de sommen liggen op een stapel. Om de beurt lezen de leerlingen een som voor vervolgens vullen de leerlingen hun wagen met steentjes/spijkers zodat het antwoord in de wagen ligt. Als het bij iedereen is gelukt, bespreken ze het antwoord.
– Om vul je wagen te downloaden klik hier

Welk huisnummer is hoger? 7
Doel: De leerlingen spelen het spel met z’n tweeën, het speelveld ligt in het midden en de kaartjes op een stapel. Om de beurt leggen de kinderen een kaart op hun huis, ze bespreken wie het hoogste nummer heeft. Degene met het hoogste nummer mag de twee kaarten houden.
– Om de activiteit te downloaden klik hier

Tel en sloop 5
Doel: De leerlingen werken in tweetallen en hebben elk een blad, de sommen liggen op een stapel. Om de beurt lezen de kinderen een som voor en ze beantwoorden samen de som. Daarna zoeken ze het huis met het juiste antwoord en deze ‘slopen’ ze door er kruis door te zetten of er een chip op te leggen.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Teken wat je leest 80
Doel: De leerlingen krijgen allemaal een werkblad. Ze lezen punt voor punt het blad door en kleuren bij elke stap volgens de opdracht.
– Om lees en kleur te downloaden klik hier

Woordzoeker 2
Doel: Laat de leerlingen de themawoorden in het zoekveld vinden en aankruisen.
– Om de woordzoeker te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Huizen na leggen 5
Doel: De leerlingen gebruiken ijslollystokjes om de huizen, in kleine groepjes, na te leggen. Als ze klaar zijn, kunnen ze ook zelf een huis of gebouw ontwerpen.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

%d bloggers liken dit: