Duurzaamheid

Thema materiaal
– Rekenen
– Taal
– Overig

—————————————————————————————————————————

Redactiesommen M3/E331
Doel: De leerkracht oefent, met behulp van 16 verhaaltjessommen, samen met de klas voor de vraagstelling van redactiesommen.
– Om redactiesommen M3/E3 te downloaden klik hier

Ik heb… wie heeft… 29Doel: De leerlingen krijgen allemaal een eigen kaartje (set geschikt voor een klas tot 30 leerlingen) en degene met het startkaartje begint. De leerlingen roepen hun som en degene met het antwoord mag terug roepen. De klas gaat rond tot de leerkracht als laatste aan de beurt komt met het stop kaartje. Er zijn meerdere kaartjes met dezelfde antwoorden dus let er goed op dat iedereen is geweest als je stop roept.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Bingo voor 2 – alles door de helft
21
Doel: De leerlingen spelen het spel in tweetallen en hebben elk 13 chips nodig (12 om af te dekken en 1 om te spelen). De kinderen dobbelen met de dobbelsteen en zetten het aantal stappen. Komen ze op een getal, dan berekenen ze de helft van dat getal (bij de 8 hoort de 4 etc.). Hebben ze dit getal nog niet? Mogen ze het bijbehorende getal in het midden afdekken. De leerlingen gaan net zolang rond tot ze alle getallen hebben.
– Om het bingospel te downloaden klik hier

Rol en tel24
Doel: 
De leerlingen rollen met twee of drie dobbelstenen, tellen het aantal ogen en dekken het matchende getal af. Wie als eerste de vuilniswagen helemaal heeft afgedekt, wint. Deze activiteit komt in twee verschillende niveau’s.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Telveld aanvullen28
Doel: De leerlingen krijgen allemaal een werkblad. Ze tellen met de telrij mee en vullen de getallen in die onder de plaatjes horen te zijn. Deze activiteit komt in 3 
– Om telveld invullen te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Woorden recyclen 22Doel: de woorden (zingwoorden, hakwoorden en woorden met sch-) liggen omgekeerd op tafel en de drie vuilcontainers liggen naast elkaar. De leerlingen draai om de beurt een kaart om, lezen het woord en plaatsen het in de juiste container. Maar let op: er zijn drie woorden in de verkeerde afvalbak! Vinden de leerlingen de drie woorden?
– Om deze activiteiten te downloaden klik hier

Het grote vuilnisdictee 
23Doel: Gebruik oud papier uit de papierbak en schrijf op de achterkant verschillende woorden uit de afgelopen dagelijkse dictees (zorg dat er genoeg zijn voor alle kinderen). Alle kinderen krijgen een werkblad en op het teken van de leerkracht mogen ze een prop papier pakken, het woord lezen en het papier snel weer weg gooien. Nadat er 10 woorden zijn geweest, ruimen de kinderen het papier samen weer op.
– Om de activiteit te downloaden klik hier

Woordzoeker
26
Doel: Laat de leerlingen de themawoorden in het zoekveld vinden en aankruisen. Deze activiteit komt in twee verschillende niveau’s.
– Om de woordzoekers te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Alle materialen op deze website zijn door mij zelf ontworpen en uitgewerkt, zowel het materiaal als de prenten zelf. Alle rechten zijn voorbehouden en niets op deze pagina mag worden aangepast of hergebruikt voor eigen materialen.

%d bloggers liken dit: