Kerst

Thema materiaal
– Rekenen
– Taal
– Overig

—————————————————————————————————————————

Cijferkaarten
3
Doel: 
De cijferkaarten zijn geschikt voor het ophangen in de klas of bij een activiteit gericht op de getallenlijn/hoeveelheden.
– Om de sinterklaas cijferkaarten te downloaden klik hier

Getalsymbolen koppelen
00.jpg
Doel: De leerlingen krijgen een boom met een getal en zoeken hierbij de juiste kerstballen matchend met het getal in de ster van de kerstboom.
– Om de set voor kleuters (afbeelding) te downloaden klik hier
– Om de set voor groep 3 te downloaden klik hier

Geld
0
Doel: 
Laat de leerlingen kennis maken met situaties waarin ze moeten betalen. Dit geld is te gebruiken bij kring-activiteiten en ook in de speelgoedwinkel.
– Om het geld te downloaden klik hier

Knijpkaarten
00.jpgDoel: 
De leerlingen tellen het aantal voorwerpen binnen het vak en plaatsen een knijper op het matchende getalsymbool.
– Om de set voor groep 1 te downloaden klik hier

Roll en dice
00.jpg
Doel: De leerlingen rollen met een dobbelsteen (of dobbelstenen), tellen het aantal ogen en dekken het matchende getal af. Wie als eerste de kaart vol heeft, wint. Deze activiteit komt in drie verschillende niveau’s
– Om het kerstkoekje roll en dice spel te downloaden klik hier

Schaduwen matchen
00
Doel: De leerlingen krijgen allemaal een kaart en mogen door de klas lopen. Op een teken (bijvoorbeeld een klap of het stoppen van de muziek) zoeken de leerlingen een maatje. Het is de bedoeling dat ze het maatje zoeken wiens plaatje overeen komt met die van hen (alleen dan wel of niet in de schaduw).
– Om de set van schaduwenkaarten te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Woordkaarten
00.jpg
Doel: De kerst woordkaarten zijn te gebruiken bij het aanbieden van de woorden, het testen van de woordenschat of om op te hangen in of bij de kerstboom.
– Om de kerst woordkaarten te downloaden klik hier

Beginletter koppelen
0.jpg
Doel: De leerlingen krijgen een boom met een letter en zoeken hierbij de juiste kerstballen matchend met de beginletter in de ster van de kerstboom.
– Om de set van kerstbomen en ballen te downloaden klik hier

Missende beginletter
00.jpg
Doel: De leerlingen ‘lezen’ het plaatje en benoemen de beginletter, deze letter mist in de kerstballen. Vervolgens plaatst de leerling de juiste letter (bijvoorbeeld een mini houten letter of de foam letters van de HEMA) op de lege rode bal.
– Om de opdracht met missende beginletters te downloaden klik hier

Kraak de code
00.jpg
Doel: Deze opdracht is bedoeld voor leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong of leerlingen in groep 3. De letters zijn veranderd in kerstbomen! Het is de bedoelingen dat de leerlingen de kerstbomen matchen met de letterchart en zo het woord kunnen omzetten in het echte letters.
– Om het spel van kraak de code te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Rol een rendier
0.jpg
Doel: De leerlingen krijgen een speelkaart en alle losse onderdelen van een rendier. Ze gooien met een dobbelsteen en tellen het aantal ogen, dit aantal koppelen ze aan een deel van het gezicht. Wie als eerste het gezicht compleet heeft, wint.
– Om het spel rol een rendier te downloaden klik hier

Kwartet
00
Doel:
 De leerlingen verdelen een aantal kaarten en mogen om de beurt om een kaart vragen aan een mede leerling. Wie aan het einde de meeste kwartetten heeft verzameld, wint.
– Om de set van kwartet te downloaden klik hier

Versiering matchen
00.jpg
Doel: De leerlingen krijgen allemaal een kaart en mogen door de klas lopen. Op een teken (bijvoorbeeld een klap of het stoppen van de muziek) zoeken de leerlingen een maatje. Het is de bedoeling dat ze het maatje zoeken met het kaartje wat matcht met de versiering in hun boom. Als ze alleen grijze ballen in hun boom hebben, moeten ze dus een maatje zoeken met een kaart met alleen een grijze bal.
– Om de set van versiering matchen te downloaden klik hier