Safari

Thema materiaal:
– Rekenen
– Taal
– Overig

—————————————————————————————————————————

Werkboekje extra rekenen13
Doel: De leerlingen krijgen allemaal een werkboekje, het boek bestaat uit werkbladen gericht op verschillende onderdelen van rekenen. De leerlingen kunnen in het boekje werken als ze eerder klaar zijn met hun werk. Ook zijn de werkbladen uiteraard los te gebruiken.
– Om het  werkboekje te downloaden klik hier

Roll & dice 4
Doel: De leerlingen rollen met een dobbelsteen (of dobbelstenen), tellen het aantal ogen en dekken het matchende getal af. Wie als eerste de hoed helemaal heeft afgedekt, wint. Deze activiteit komt in twee verschillende niveau’s.
– Om roll en dice te downloaden klik hier

Bingo
0
Doel: In groepjes krijgen de kinderen elk een bingokaart en iets om de getallen mee af te dekken. Gebruik online bingo getallen of print op blaadjes de getallen 0 tot en met 30. Speel het spel volgens de gebruikelijke regels.
– Om de safari bingo te downloaden klik hier

Verliefde harten bingo voor 2
10
Doel: 
De leerlingen spelen het spel in tweetallen en hebben elk 12 chips nodig (11 om af te dekken en 1 om te spelen). De kinderen dobbelen met de dobbelsteen en zetten het aantal stappen. Komen ze op een verliefd hart die ze nog niet hebben? Mogen ze het bijbehorende getal in het midden afdekken. De leerlingen gaan net zolang rond tot ze alle verliefde harten hebben.
– Om de verliefde harten bingo te downloaden klik hier

Sommen flitsen 6Doel: De leerlingen krijgen allemaal het wisbordje met de cijfers erop. De leerlingen zitten in groepjes en om de beurt leest 1 iemand de som voor, de anderen omcirkelen het goede antwoord. Ze bespreken samen het antwoord.
– Om het sommen flitsen te downloaden klik hier

Domino stenen sorteren 2Doel: Leg alle dieren verspreid over tafel en leg ook een stapel domino stenen neer. Om te helpen bij het automatiseren gaan de leerlingen de stippen op de domino stenen tellen. Ze leggen de domino steen op het dier met het matchende dier.
– Om de teldieren te downloaden klik hier

Welk getal mist? 8Doel: De leerlingen zitten in groepjes en één leerling laat de strook zien. De andere leerlingen schrijven op een wisbordje het antwoord op. Als controlemiddel kunnen de kinderen de grote kaarten met de getallen gebruiken.
– Om Welk getal mist? te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Kokosnoot dictee
27Doel: De leerkracht zet de presentatie op het bord en de leerlingen hebben allemaal een werkblad. De kokosnoten zijn uit de boom gevallen maar liggen nu in de verkeerde volgorde… De leerlingen puzzelen de letters in de juiste volgorde en mogen het zeggen als ze het weten. Als het woord is geraden schrijft iedereen het woord op bij het juiste nummer.
– Om het schrijfblad te downloaden klik hier en voor de bijbehorende presentatie klik hier

Samengestelde woorden5Doel: Knip de stroken uit en door de midden. Geef alle leerlingen een half woord en laat ze elkaar zoeken of laat de leerlingen in groepjes alle woorden samen zoeken.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Samengestelde woorden 2 20Doel: De leerkracht zet de presentatie op het digibord en de leerlingen hebben elk een werkblad. De leerkracht laat het woorddeel zien en de leerlingen zoeken op hun blad achter welk woord dit deel moet komen (dier komt achter stink etc).
Om de presentatie te downloaden klik hier en voor het bijbehorende werkblad klik hier

Kleine- en hoofdletters9Doel: Knip de stroken uit en door de midden. Geef alle leerlingen een letter en laat ze elkaar zoeken of laat de leerlingen in groepjes alle letters samen zoeken.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Tweeteken bingo voor 21
Doel: De leerlingen spelen het spel in tweetallen en hebben elk 10 chips nodig (9 om af te dekken en 1 om te spelen). De kinderen dobbelen met de dobbelsteen en zetten het aantal stappen. Komen ze op een woord met een tweetekenklank die ze nog niet hebben? Mogen ze de letter in het midden afdekken. De leerlingen gaan net zolang rond tot ze alle letters hebben.
– Om de tweetekenbingo te downloaden klik hier

Lees en kleur 7
Doel: De leerlingen krijgen allemaal een werkblad. Ze lezen punt voor punt het blad door en kleuren bij elke stap volgens de opdracht.
– Om lees en kleur te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Grote prenten3
Doel: Deze uitvergrote prenten kunnen gebruikt worden boven de thematafel of als prentenslinger bij het thema.
– Om de prentenslinger te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Alle materialen op deze website zijn door mij zelf ontworpen en uitgewerkt, zowel het materiaal als de prenten zelf. Alle rechten zijn voorbehouden en niets op deze pagina mag worden aangepast of hergebruikt voor eigen materialen.

%d bloggers liken dit: