Herfst

Thema materiaal
– Rekenen
– Taal
– Overig

—————————————————————————————————————————

Kleur op code – Bundel (3.35 euro)

Deze set bevat 22 kleurplaten (in de thema’s herfst, kerst en winter) waarbij kinderen de kleurplaat invullen door de opdrachten uit te voeren. De bundel bevat zowel rekenopdrachten als taalopdrachten.
– Het bestellen van deze kleurplaten is mogelijk via deze pagina

—————————————————————————————————————————

Redactiesommen M3 
1 (2)
Doel: De leerkracht oefent, met behulp van 32 verhaaltjessommen, samen met de klas voor de vraagstelling van redactiesommen.
– Om de redactiesommen M3 te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Cijferkaartjes (t/m 30)
23
– Om deze kaartjes te downloaden klik hier

Wat is de som?

Doel: De leerlingen krijgen één minuut de tijd om zoveel mogelijk sommen te bedenken waarbij het antwoord overeen komt met het getal op de dia. Na de minuut schrijft de leerkracht (of de leerlingen) de sommen op het bord.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Flip en tel

Doel: De leerlingen spelen dit spel in tweetallen, ze horen elk bij een dier en leggen een stapel spelkaarten in het midden. Ze leggen allebei een kaart, op de kop, op hun dier. Ze draaien vervolgens de kaarten zo snel mogelijk bij elkaar op, diegene die het antwoord als eerste roept, mag beide kaarten houden.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Minsommen bingo voor 2 

Doel: De leerlingen dobbelen met een dobbelsteen en zetten het aantal stapjes. Vervolgens beantwoorden ze de som, ze strepen het antwoord af in hun eigen vak. Wie als eerste zijn hele vak heeft weggestreept, wint.
– Om dit spel te downloaden klik hier

Zoek de klok

Doel:
De leerlingen rollen met 1/2 dobbelstenen en ze gaan opzoek naar de bijbehorende klok en strepen deze weg. Gooien ze 10? Dan mogen ze dus de klok waar het 10 uur is, wegstrepen.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Kraak de code
23
Doel:
De leerlingen beginnen bij het eerste cijfer en voeren de opdrachten uit die ze onderweg tegenkomen. Er zijn twee verschillende niveaus door het verschil in begincijfer.
– Om de activiteit te downloaden klik hier

Gooi en kleur 
01
Doel: De kinderen rollen met 2 of 3 dobbelstenen, tellen het aantal ogen bij elkaar en kleuren het bijbehorende blad.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Oefenen met sommen 
23
Doel: De leerlingen rollen met 2 dobbelstenen en vullen de som bovenin in, vervolgens kunnen ze de som naleggen met bladeren of pompons. Uiteindelijk kunnen ze zo het antwoord vinden en vullen ze deze ook in.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Vul de bomen
01
Doel:
De leerlingen lezen het getal af of beantwoorden de som en vullen de boom met dat aantal bladeren (gebruik hiervoor kleine bladeren of pompons in herfst kleuren).
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Weeg de vangst
23
Doel:
Plak de 2 kinderen elk aan een kant van de weegschaal zodat de kinderen goed kunnen zien wat ze waar in de weegschaal moeten leggen. Vervolgens vullen de leerlingen de weegschaal en kunnen ze aflezen wie een zwaardere vangst heeft!
– Om de activiteit te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Woordkaarten
01
– Om de woordkaarten te downloaden klik hier

Eikeltjes dictee
23
Doel:
Knip de eikeltjes uit en verstop ze in een bak met allemaal bladeren, laat om de beurt een leerling een eikeltje trekken. Vervolgens schrijven alle kinderen het bijbehorende woord op in een schrift of wisbordje.
– Om de activiteit te downloaden klik hier

Letters na leggen
00.jpg
Doel: laat de leerlingen met kastanjes de letters van kern 1-3 naleggen met kastanjes.
– Om de kastanjeletters te downloaden klik hier

Blad dictee

Doel:
Gebruik dit blad om een dictee af te nemen, schrijf de woorden op blaadjes voor een extra herfst effect.
– Om het dicteeblad te downloaden klik hier

Appels hakken
00Doel: De leerlingen gaan drie verschillende appeltaarten bakken. Om erachter te komen welke appels, in welke taart horen moeten ze de woordjes op de appels in stukjes hakken. Woorden met 1 woordstukje horen in de taart met 1 pit, woorden met 2 woordstukjes in de taart met 2 pitten etc.
– Om het appels hakken te downloaden klik hier

Letter schrijven
42
Doel: Deze bladeren zijn te gebruiken om kinderen de letters na te laten maken, dit kan bijvoorbeeld met klei of in een bak met zand/modder.
– Om de letterbladeren te downloaden klik hier
– Om de uitbreidingsset voor groep 3 te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Alles over mijn blad
23
– Om dit doeblad te downloaden klik hier

Beweegkaarten 
23
– Om deze set te downloaden klik hier

Kleikaarten
01
– Om deze set te downloaden klik hier

Wie of wat ben ik?
23
Doel: Deze activiteit kan in tweetallen maar ook klassikaal. De leerlingen kiezen één dier of voorwerp van de lijst en omschrijven het. De andere kinderen moeten raden wat het is.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Beebot mat
20.jpgDoel: Lamineer alle vakken en zet ze volgens het voorbeeld in elkaar. De leerlingen hebben de opdracht om de egel te voeren en uiteindelijk naar zijn holletje (bladeren) te brengen voor zijn winterslaap. Ze mogen zelf een route bedenken maar ze moeten wel opletten! De gele paddenstoel is giftig en egels houden niet van spinnen!
– Om de beebot te downloaden klik hier

Schaduwen matchen
000.jpg
Doel: De leerlingen krijgen allemaal een kaart en mogen door de klas lopen. Op een teken (bijvoorbeeld een klap of het stoppen van de muziek) zoeken de leerlingen een maatje. Het is de bedoeling dat ze het maatje zoeken wiens plaatje overeen komt met die van hen (alleen dan wel of niet in de schaduw).
– Om de set van schaduwenkaarten te downloaden klik hier

Domino
38
Doel: De leerlingen maken een serie van de kaarten waarvan de uiterste kaarten steeds overeen moeten komen. Een zonnebloem moet dus aan een zonnebloem komen.
– Om de set van dominokaarten te downloaden klik hier

Bingo
95
Doel: De leerlingen krijgen een bingokaart. Trek een woordkaart en laat de leerlingen het woord benoemen. Vervolgens kijken de leerlingen of het woord op hun paddenstoel hebben, zo ja dan dekken ze het af. Wie de bingokaart als eerst vol heeft, wint.
– Om de bingo set te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Alle materialen op deze website zijn door mij zelf ontworpen en uitgewerkt, zowel het materiaal als de prenten zelf. Alle rechten zijn voorbehouden en niets op deze pagina mag worden aangepast of hergebruikt voor eigen materialen.

%d bloggers liken dit: