Tuin

Thema materiaal
– Rekenen
– Taal
– Overig

—————————————————————————————————————————

Redactiesommen M3
– Om de redactiesommen te downloaden klik hier

Werkbladen

Doel: Een bundel van zes verschillende rekenwerkbladen. De doelen die hierin terug komen zijn de hele uren, de getallenrij tot 100, sommen tot 20 en splitsen tot 12.
– Om dit werkblad te downloaden klik hier

Roll&Dice

Doel: De leerlingen rollen met een dobbelsteen (of dobbelstenen), tellen het aantal ogen en dekken het matchende getal af. Wie als eerste de bloempot helemaal heeft afgedekt, wint. Deze activiteit komt in twee verschillende niveau’s.
– Om roll en dice te downloaden klik hier

Rekenraadsels

Doel:
De leerlingen zitten in een groep en om de beurt lezen ze een raadsel voor. Gebruik eventueel een receptiebel zodat de kinderen kunnen bellen als ze het weten. De leerling die als eerst het goede antwoord weet, mag de kaart houden. voor downloaden klik hier

Kikkerklokken 

Doel: De kinderen krijgen allemaal een kaartje, het doel van de activiteit is dat de kinderen op zoek gaan naar het maatje met dezelfde tijd. Zet de muziek aan en laat de kinderen rond lopen. Als de muziek uit gaat, zoeken ze één iemand om mee te vergelijken. Herhaal dit een paar rondes en laat ze vervolgens zoeken tot ze hun maatje hebben gevonden.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Woordkaarten

Doel: 
De woordkaarten zijn te gebruiken bij het aanbieden van de woorden, het testen van de woordenschat of om op te hangen boven de thematafel.
– Om de woordkaarten te downloaden klik hier

Themateksten

– Om de drie verhalen te downloaden klik hier

Vind het slakkenhuis

Doel: Alle kinderen hebben een blad met slakken, alle woorden leggen in het midden van de tafel op de kop. Om de beurt mogen de leerlingen een kaartje omdraaien, ze lezen het woorden en kijken of het bij hun slakken past. Past het? Dan mogen ze het kaartje neerleggen, anders moet het terug in het midden.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Woordrijtjes lezen (VLL Kim versie – kern 9)

Doel:
De leerlingen hebben allemaal een kaartje en lopen op muziek door de klas. Als de muziek op pauze gaat, zoeken ze een maatje en lezen ze elkaar het kaartje voor. Na het lezen wisselen ze van kaartje en gaat de muziek weer aan.
– Om deze activiteit te downloaden klik hier

Bladdictee

Doel:
Alle leerlingen hebben een groot blad, de kleine bladeren zijn uitgeknipt. Om de beurt mag een leerling een blad trekken en het woord oplezen. Vervolgens schrijven alle kinderen het woord over op hun eigen blad.
– Om het bladdictee te downloaden klik hier

Woordzoeker

Doel: Laat de leerlingen de themawoorden in het zoekveld vinden en aankruisen.
– Om de woordzoeker te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Grote prenten

Doel: 
Deze prenten kunnen gebruikt worden ter decoratie van het lokaal of themamuur.
– Om de set van grote prenten te downloaden klik hier

De bloem 

Doel: De leerlingen knippen de woorden uit en plakken ze op de juiste plek.
– Om de werkbladen te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Alle materialen op deze website zijn door mij zelf ontworpen en uitgewerkt, zowel het materiaal als de prenten zelf. Alle rechten zijn voorbehouden en niets op deze pagina mag worden aangepast of hergebruikt voor eigen materialen.