Dierentuin

Thema materiaal
– Rekenen
– Taal
– Overig

—————————————————————————————————————————
Tickets
66
Doel: De leerlingen leren omgaan met geld en het proces van betalen met geld. De leerlingen kunnen de kaarten gebruiken bij de dierentuin in de themahoek of geef een kringactiviteit over het betalen bij de ingang.
– De dierentuintickets met de naam van je school bestellen? Voor 99 cent bestel je ze hier (stuur via deze link een privébericht met de naam van je school)

Roll en dice 
60
Doel: De leerlingen rollen met een dobbelsteen (of dobbelstenen), tellen het aantal ogen en dekken het matchende getal af. Wie als eerste de kaart vol heeft, wint. Deze activiteit komt in drie verschillende niveau’s
– Om de set van roll en dice kaarten te downloaden klik hier

Plattegrond
65
Doel: Laat de leerling kennis maken met een plattegrond met deze simpele plattegrond van de dierentuin. Laat de leerlingen aanwijzen waar alle dieren zitten en laat ze vervolgens een tour opstellen door de dierentuin zodat de bezoekers alle dieren via deze route alle dieren te zien krijgen.
– Om de plattegrond van de dierentuin te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Mind-map
63
Doel: De leerlingen bedenken aan het begin van thema wat ze allemaal al weten over de dierentuin. Dit kan gaan over voorwerpen die bij de dierentuin horen, de dieren die er wonen of kleuren die de leerlingen doen denken aan de dierentuin. De leerkracht schrijft alle voorwerpen op de schildpad.
– Om de mind-map schildpad (A3) te downloaden klik hier

Woordklapjes 
57
Doel: De leerlingen trekken een kaartje en lezen het woord (of bekijken het plaatje) en klappen vervolgens hoeveel klapjes het woord heeft.
– Om de set van woordklapjes te downloaden klik hier

De letterslang 
59
Doel: De leerlingen gaan tellen welk woord de meeste letters heeft. Omdat dit inzichtelijk te maken voor alle leerlingen zit er een letterslang bij: voor elke letter wordt er een deel van de buik van de slang neergelegd, zo wordt het ook visueel welk woord langer is. Als de leerlingen het onderdeel met de letters beheersen, kun je bij het twee onderdeel bekijken welke zin meer woorden heeft.
– Om de set van de letterslang te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Bewegingskaarten 
58
Doel: Laat de leerlingen een kaart kiezen en doe vervolgens met de hele klas de beweging na.
– Om de set van beweegkaarten te downloaden klik hier

Onze favoriete dieren 64
Doel: De leerlingen vullen in de tabel hun naam in bij hun favoriete dier uit de dierentuin en zo krijgt de klas inzichtelijk welk dier het meest geliefd is.
– Om de tabel te downloaden klik hier

Werkblad groep 1
61
Doel: de werkbladen hebben verschillende doelen, zowel rekenen als taal en zijn bedoeld om kinderen die daar aan toe zijn, wat meer uitdaging te bieden.
– Om de werkbladen voor groep 1 te downloaden klik hier

Werkbladen groep 2
62
Doel: de werkbladen hebben verschillende doelen, zowel rekenen als taal en zijn bedoeld om kinderen die daar aan toe zijn, wat meer uitdaging te bieden.
– Om de werkbladen voor groep 1 te downloaden klik hier