START

Leesmuur `79
Doel: De leesmuur is bedoeld om op te hangen in de klas. De muur hoort bij de kim-versie van VLL en is ingedeeld op lettersoort (korte klank, lange klank, twee tekenklank en medeklinker). De muur is bedoeld als visuele ondersteuning bij het leren lezen.
– Om de lettermuur te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Ik tekening 2
Doel: Na het aanleren van het woordje ik, gaan de kinderen een tekening van zichzelf maken. Ze worden zo de ‘ik’ op hun eigen lettermuur.
– Om de ik tekening te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Woordrijtjes lezen 
2
Doel: De kinderen hebben allemaal een kaartje met woordjes, in 1 minuut gaan ze proberen het rijtje zo vaak mogelijk te lezen. Voor elk rijtje wat ze hebben gelezen, steken ze één vinger op.
– Om de woordrijtjes te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Stempelkaarten 000Doel: De leerlingen stempelen op het eerste blad alleen de letter, op het tweede blad het hele woord en bij het laatste blad vullen ze de woorden aan zodat er een kloppend woord staat.
– Om de stempelkaarten te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————

Zoek en gooi 7
Doel: Print de kaarten voor maan (k i s m) en zon (tweetekenklanken) op 2 verschillende kleuren papier (in veelvoud) zodat de kinderen snel herkennen welk papier ze kunnen pakken. Snijd de woord- en letterkaarten uit en maak er kleine propjes van. Verspreid de propjes door de klas en geef alle kinderen een speelveld passend bij hun niveau. Vervolgens mogen de kinderen één propje pakken, ze onthouden het woord of letter en gooien het propje weer weg. Vervolgens gaan ze naar hun plek en vullen ze de grafiek in. Stond er kim op hun propje? Dan kleuren ze één hokje bij kim in.
– Om zoek en gooi te downloaden klik hier

—————————————————————————————————————————